Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Ονοματοδοσία Αίθουσας Διδασκαλίας Βασίλειος Βαργεμέζης

Μετά από πρόταση του Κοσμήτορα της Σχολής Υγείας ΔΠΘ, Καθηγητή κ.Πλουμή Πασαδάκη (έγγραφο με ριθμ.πρωτ:ΔΠΘ/ΣΕΥ/24314/204/11.12.2019) και την έγκριση από το Δ.Σ. του ΠΓΝΑ (Δ.Σ. 18η/11.12.2019) πραγματοποιήθηκαν οι διαδικασίες για την ονοματοδοσία αίθουσας του χώρου εκπαίδευσης του ΠΓΝΑ σε Αίθουσα Διδασκαλίας Βασίλειος Βαργεμέζης

Τιμής ένεκεν της πολύτιμης προσφοράς του εκλιπόντος, στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα και στον χώρο της Υγείας

Δυστυχώς οι συνθήκες που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες λόγω πανδημίας δεν επέτρεψαν και δεν επιτρέπουν ακόμη την πραγματοποίηση δημόσιας εκδήλωσης


Βασίλης Βαργεμέζης (1951-2016 )
Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1951
Σπούδασε ιατρική στο ΑΠΘ και το 1985 με τους πρώτους Καθηγητές του νεοσύστατου τότε Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ), επέστρεψε στην Αλεξανδρούπουλη ως Επίκουρος Καθηγητής.

Η ανήσυχη φύση του, οι ερευνητικές και οργανωτικές ικανότητές του είχαν ως αποτέλεσμα την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Νεφρολογικής Κλινικής, το 1987, της οποίας μέχρι το 2014 ήταν Διευθυντής της, με πλουσιότατη επιστημονική δραστηριότητα και ανάπτυξη όλων των σύγχρονων θεραπευτικών μεθόδων αντιμετώπισης όλων των ασθενών με Νεφρική Νόσο..



Το 1989 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής και το 1993 Καθηγητής Νεφρολογίας ΔΠΘ.
Στις 27 Ιανουαρίου του 2015 το Τμήμα Ιατρικής ΔΠΘ σε αναγνώριση του έντονου επιστημονικού, διδακτικού και ερευνητικού του έργου στην Ελλάδα και το εξωτερικό του απένειμε τον τιμητικό τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή.

Στην ανυπολόγιστη προσφορά του στους συναδέλφους του πιστώνεται η άρρηκτη σχέση του με την εκπαίδευση από τις διάφορες επιστημονικές θέσεις τόσο στο Δ.Π.Θ. όσο και στη Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία (ΕΝΕ), στην οποία διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (2004-2006) όπου διετέλεσε και πρώτος Πρόεδρος της Επιτροπής Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης της ΕΝΕ.


Στη διάρκεια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων, διετέλεσε Πρόεδρος Οργανωτικών Επιτροπών σε περισσότερα από 10 Εκπαιδευτικά Σεμινάρια με Διεθνή Συμμετοχή. Επίσης επί μία δεκαετία ήταν Υπεύθυνος του Γραφείου Εκπαίδευσης του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ, μέλος της Επιτροπής Προγράμματος Σπουδών αλλά και μέλος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας του Δ.Π.Θ.

Η άοκνη προσπάθειά του στην επιστημονική εξέλιξη συναδέλφων διαπιστώνεται εύκολα με το πλήθος των Διδακτορικών Διατριβών όπου συμμετείχε ο ίδιος είτε ως κύριος Επιβλέπων, είτε ως μέλος Τριμελών και Επταμελών επιτροπών.

Αγαπήθηκε κι εκτιμήθηκε τόσο από τους συναδέλφους και συνεργάτες του όσο κι από τους πολυπληθείς ασθενείς που θεράπευσε ή βοήθησε ποικιλοτρόπως όλα τα χρόνια της προσφοράς του.